Beauty op vakantie, wat mag wel en niet in het vliegtuig?

Beauty op vakantie, wat mag wel en niet in het vliegtuig?

367

Dames, jullie kunnen je niet inbeelden hoe erg ik uitkijk naar onze zomervakantie!?

En ik moet nog tot eind augustus wachten…

Mijn vriend komt dadelijk terug van een weekje Amerika en heeft (als alles goed is) voor mij de Philosophy winkel daar geplunderd!

Maar goed dat ik er bij vertrek aan dacht, want… hij wou een klein koffer meenemen als handbagage, zoveel had ie toch niet nodig en dat was wel eventjes handig op de luchthaven, nergens wachten op je koffer.

Ahum, buiten mijn verlanglijstje gerekend duidelijk ;-) want die spulletjes mag je niet zomaar mee het vliegtuig in nemen in je handbagage.

Vandaag geef ik jullie wat tips ivm beauty op vakantie én wat je wel en niet mag meenemen in het vliegtuig.

Ga je op citytrip dan is een koffer ‘handbagage’ vaak makkelijker en heb je daar ook wel genoeg mee.

Als je een weekje of langer op vakantie gaat heb je meestal wel een groot koffer bij en daar mag je al je beautyspulletjes gewoon lekker in stoppen, het is de handbagage die soms voor problemen kan zorgen.

En toch, zelfs als ik tien dagen naar een zomers oord trek heb ik graag wat beautyspulletjes bij me in mijn handbagage.

Vaak kan je niet onmiddellijk op je kamer, moet je je koffer ergens in een ruimte deponeren en je maar zien te redden. Ik wil me na een rit van ettelijke uren naar de luchthaven, inchecken, wachten, vlucht zelf, uitchecken, rit naar het hotel – je kent het wel – toch even opfrissen…

En dan heb ik mijn beautykitje in mijn handbagage nodig!

Regel 1 als het over vloeibare productjes gaat, 100ml is het maximum (en dat heb ik vorig jaar geweten met de flesvoeding voor mijn dochtertje), een simpel flesje water van 500ml mag dus ook niet meer.

Regel 2 ligt in het verlengde van regel 1: Alle vloeibare spullen moeten samen verpakt worden in een transparante zak. Die zak mag dan ook nog eens een maximum inhoud hebben van 1 liter.

Citytrip of nood-beautybag… de tips zijn hetzelfde :-)

Vorige week kocht ik een handig setje – zie foto hierboven – in het kruidvat. Een leuk transparant tasje met mini plastieken potjes en flaconnetjes. Deze kan je dan vullen met je favoriete bodylotion, dagcrème, shampoo, make-up, noem maar op.

Wat jij wil!

Tegen de zomer kan je in veel winkels ook wel de ‘travelsize‘ van een aantal producten vinden, deze mogen ook meestal gewoon mee in je handbagage, staaltjes zijn ook erg handig. Vorig jaar bood mijn schoonheidsspecialiste me zelfs mini’tjes van mijn favoriete producten aan om mee op vakantie te nemen.

Je kan dus zoveel van je lievelingsproducten meenemen als er in die transparante zak van 1 liter passen, met telkens een maximum inhoud van 100ml.

Make-up kan je zoveel meenemen als je wil, je vloeibare foundation moet wel even in de zak, maar de rest is helemaal niet vloeibaar, dus daar staat geen maximum op.

Tenzij je natuurlijk buiten de afmetingen van de handbagage wilt gaan ;-) Deze zijn 55x40x20cm met een maximum van 10kg.

Een laatste tip die ik je wil meegeven, zorg dat je je tas met de vloeibare productjes ergens bovenaan in je handbagage hebt zitten, want deze moet wel apart ‘gecheckt’ worden op de luchthaven.

Ik wens je een fijne en zorgeloze vakantie, geniet ervan!