Gymhoop: krijg een taille met een hoelehoep

Gymhoop: krijg een taille met een hoelehoep

683

In m’n artikel van 4 weken geleden, over hoe je centimeters kan verliezen, had ik het over de Gymhoop.

Centimeters verliezen door te hoelahoepen? Dat zou echt wel leuk zijn. Als je graag hoelahoept natuurlijk :-).

Dat MOEST ik gewoon uitproberen! De Gymhoop besteld in de webshop en 2 dagen later kwam er al een mooi pakketje thuis aan.

Even gemakkelijk in elkaar steken en ik kon starten ;-).

De hoepel weegt 1,5 kg en heeft een doorsnede van 100 cm. Door de golven aan de binnenzijde zou je je taille en buikspieren optimaal trainen.

Als we de verkopers mogen geloven, dan zou je na 4 weken elke dag 10 minuutjes te hebben gehoepeld, 4 centimeter moeten verliezen.

Plus, deze extra voordelen zouden ook zichtbaar moeten worden:
– sterkere buik-, rug-, been-, en bilspieren
– strakkere buik
– slankere taille
– verbetering van conditie, coördinatie, balans en lichaamshouding
– optimale vetverbranding

Om te beginnen raden ze echter aan, om niet onmiddellijk de 10 minuten te doen.
Week 1: 2-4 minuten per dag
Week 2: 4-6 minuten per dag
Week 3: 6-8 minuten per dag
Week 4: 8-10 minuten per dag
Daarna 10 minuten per dag maximaal 2 x op een dag.

Maarrrr, you know me, ik kon niet wachten om het resultaat te zien en begon met 5 minuten elke dag; en na enkele dagen al 10 minuten per dag.

Dat kwam ook wel omdat ik het echt wel plezant vindt. Als m’n dochtertje in bed ligt, zet ik de tv aan om een serietje te kijken en ondertussen maar hoelahoepen!

Toch moet ik aanraden om er wat voorzichtig mee te zijn. De golven die aan de binnenkant van de hoepel zitten, kunnen in het begin wat “irritant” zijn. Ik kreeg er blauwe plekken van op m’n buik.

Dat kan je wel oplossen door een langer en dikker T-shirtje aan te doen. Na een paar dagen had ik er dan ook geen last meer van :-).

“Gebruik de Gymhoop zowel links als rechtsom voor gelijkmatige spierontwikkeling.” Dat las ik op de website. Wel, dat is me helaas niet gelukt. Ik kan het maar langs één kant :-D.

Regelmatig geprobeerd om ook naar de andere kant te “zwieren”, maar dat heeft alleen een goede lachbui tot gevolg gehad (toch wel goed voor de buikspieren dus :-D).

Wat ik wel doe is dan m’n linkervoet vooruit zetten en dan m’n rechtervoet. Afwisselend dus. En dat voel je toch ook wel fijn aan je spieren langs beide kanten.

Alleen had ik geen idee waar ik met m’n armen moest blijven. Die leken wat in de weg te zitten.

In onderstaand filmpje heeft de dame er wel een oplossing voor:

Dus, ondertussen ook maar wat met m’n armen getraind. De echte “die harders” kunnen misschien ook wel lichte gewichtjes in de handen nemen, voor nog meer training voor je armen. Maar dan moet je denk ik wel handig zijn :-).

Conclusie

Ik ben er toch wel wat centimeters mee kwijt gespeeld gedurende die 4 weken! Hoeveel is eigenlijk moeilijk te zeggen, want ik heb in tussen tijd ook nog de oefeningen gedaan…

Maar voor degene die graag hoelahoepen (beetje nostalgisch zijn), is het echt wel een aanrader!