Snel centimeters verliezen, kan dat en is het blijvend?!

Snel centimeters verliezen, kan dat en is het blijvend?!

1817

Terwijl Amy aan haar afvalrace begonnen is voor haar huwelijk (lees hierover alles in dit artikel), begon ik me een beetje zorgen te maken over m’n zomervakantie…

Die is al over een paar weken! En ik vind mezelf nog niet echt in shape voor m’n bikini…

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAhhhhh!!!

Na m’n paniekaanval te hebben overleefd, dus maar wijselijk besloten om wat aan te gaan doen.

Eerst natuurlijk m’n eigen even “gerust gesteld” met de gewoonlijke excuses: het is druk geweest, slecht gegeten, niet genoeg tijd gehad om te gaan sporten,…

Maar eigenlijk zijn dat maar zwakke excuses.

Dus ben ik gaan zoeken naar methodes waardoor ik misschien niet zo zeer kilo’s zal verminderen, zoals bij de meeste diëten, maar vooral centimeters.

Natuurlijk heb ik ook wat rekening proberen te houden met het tijdsgebrek dat ik soms heb, of dat ik ‘s avonds bijvoorbeeld niet altijd naar de fitness kan gaan als m’n dochtertje in bed ligt.

Zo heb ik wel een aantal dingen gevonden, die ik aan jullie ga voorstellen. Maar niet alleen dat, ik ga ze ook voor jullie testen!

Over een paar weken zal ik dan de resultaten aan jullie meedelen. Omdat ik een aantal dingen samen ga proberen, zal het misschien sneller of beter resultaat hebben, of misschien net helemaal niet. We shall see ;-).

1. Hoelahoep :-)

Toen ik dit vond, werd ik eerst een beetje nostalgisch. Als kind speelde ik heel graag met een hoelahoep! :-)

De Gymhoop is thans net iets anders dan een gewone hoelahoep. De hoepel weegt 1,5 kg en heeft een doorsnede van 100 cm. Door de golven aan de binnenzijde zou je je taille en buikspieren optimaal trainen.

Dit beloven ze je op de website:
– sterkere buik-, rug-, been-, en bilspieren
– strakkere buik
– slankere taille
– verbetering van conditie, coördinatie, balans en lichaamshouding
– optimale vetverbranding

Als je per dag 10 minuten “hoelahoept”, zou je na 4 weken toch al 4 cm van je taille verloren moeten zijn, vertellen ze.

10 minuutjes per dag zou toch zeker wel moeten lukken ;-). Als m’n dochtertje haar middagdutje doet, kan ik ondertussen hoelahoepen op een leuke beat!

Ben dus heel erg benieuwd en wacht vol ongeduld op m’n hoelahoep die ik net heb besteld.

2. Afslankende fango algen behandeling

Bij verschillende schoonheidsinstituten kan je ook afslank behandelingen doen. Dat zijn dan de pakkingen.

Je wordt ingesmeerd met een crème, modder of ander product (naargelang de keuze van de behandeling). Daarna wordt je stevig ingepakt in folie of windels.

Afhankelijk van de behandeling dien je het een paar keer te herhalen, maar al na één enkele behandeling zou je resultaat moeten zien.

Ik ga gaan voor een “afslankende fango algen behandeling”. Benieuwd hoeveel centimeters ik na de behandeling zal kwijt zijn, en voor hoe lang ;-).

3. Oefeningen voor thuis

Er bestaan natuurlijk tal van oefeningen die je thuis kan doen, zonder apparaten.

Deze oefening bijvoorbeeld:

In slechts 1 week zou je verlost zijn van je overtollige buikvet… Op het eerste zicht lijkt de oefening misschien gemakkelijk, alhoewel ik dat ten zeerste betwijfel.

Een andere leuke workout die ik vond is deze:

Aangezien ik erg graag dans, zullen deze 10 minuutjes er ook nog wel bij kunnen ;-).

4. Nekspieren

Oké, als je eraan denkt om in je bikini te passen, denk je niet meteen aan je nekspieren. Maar toch kan je ook hier best aan werken. Dan is alles in zijn geheel in orde ;-).

Ik schreef al eens een artikel over hoe je je dubbele kin kan wegwerken. Daar had ik het over de “Neckline Slimmer”.

Het is een apparaatje waarmee je elke dag gedurende een paar minuutjes wat oefeningen kan doen, en hierdoor zouden de spieren van je gelaat en je nek sterker worden.

Ideaal om na m’n hoelahoep oefening te doen ;-).

Om hier echt in centimeters te gaan vergelijken, dat zal moeilijk worden. Maar een foto voor en na zou toch genoeg moeten vertellen…


Alhoewel ik me hiervoor ook al niet echt verveelde, zal ik dat nu zéker niet gaan doen :-).

10 minuten per dag hoelahoepen, dan nog eens m’n nekspieren wat versterken een paar minuutjes en afwisselend per dag wat oefeningen.

En natuurlijk, zoals altijd al moet, véél water drinken. Minstens 2 liter per dag!

Helaas heb ik de slechte gewoonte om in de voormiddag op het werk wel voldoende te drinken, maar thuis niet. Ik zal dus m’n literflesje overal mee naartoe moeten nemen, zodat ik zeker aan m’n 2 liter per dag kom ;-).

Een echt dieet ga ik niet volgen. Wel let ik op m’n eten: genoeg fruit en groenten, niet te vet, niet te laat, gezonde tussendoortjes,…

Zal het me lukken om in 4 weken tijd die centimeters kwijt te zijn om me goed te voelen in m’n bikini??
To be continued!! ;-)